Afsluiting Nieuwe Waalreseweg vanwege werkzaamheden

Dit item is gearchiveerd op 26-11-2012.

In verband met de riool- en wegwerkzaamheden nabij het kruispunt Nieuwe Waalreseweg-Kerkhofstraat-Kardinaal de Jongstraat, wordt de Nieuwe Waalreseweg vanaf maandag 1 oktober tot aan de kerstvakantie afgesloten voor alle verkeer.

De winkels aan het St. Jansplein blijven bereikbaar. Het doorgaande verkeer over de Nieuwe Waalreseweg wordt omgeleid via de aangegeven standaard omleidingroutes.
De wijk Kerkakkers wordt ontsloten via de Jan Vlekkestraat naar de Dommelseweg.
De busdienst 171 wordt vanaf 1 oktober omgeleid waardoor de halteplaatsen aan de Nieuwe Waalreseweg tijdelijk vervallen.

Riool- en wegwerkzaamheden

De riool- en wegwerkzaamheden gaan van start op maandag 17 september. Vanaf die datum wordt het bestaande riool vervangen in diverse straten en vervolgens worden de wegen herstraat met bestaand materiaal.
Op 17 september begint het werk in de Kerkhofstraat (tussen Nieuwe Waalreseweg en Huisveld). Aansluitend gaat de aannemer vanaf 20 september aan de slag in de Kardinaal de Jongstraat (tussen St. Jansplein en Nieuwe Waalreseweg) en vervolgens op de Nieuwe Waalreseweg (tussen Kardinaal de Jongstraat en Dijstraat).

Op het kruispunt Nieuwe Waalreseweg-Kerkhofstraat-Kardinaal de Jongstraat komt een rotonde. Hierdoor ontstaat er een verkeersveilige situatie op dit drukke punt.

Tot slot is vanaf 22 oktober tot aan de kerstvakantie de Ch. Ruys de Beerenbrouckstraat (tussen Dr. Schaepmanstraat en Kardinaal de Jongstraat) aan de beurt.

Informatie

Met vragen kunt u terecht bij de heer E. van Asten van het team Ruimtelijke ontwikkeling en economie van de gemeente Valkenswaard. Hij is telefonisch bereikbaar via telefoonnummer 040-2083422 of via de mail gemeente@valkenswaard.nl ter attentie van de heer E. van Asten, team ROE.